ארועיםחדשות טובות

רוצים לנסוע לבקר באיראן? יש מצב שזה אפשרי!!

בעוד אנחנו מצויים במערכת בחירות, הנושא האיראני ממש לא יורד מסדר היום. וככל שארה”ב מתקרבת גם היא למערכת בחירות בעצמה כנראה שהעיסוק בסוגיה האיראנית ייקח יותר ויותר תפקיד. ובעוד התקשורת והפוליטיקאים משני קצוות המתרס משדרים מסרים של איום שגריר איראן בירושליים פינקס כבר עובד על הצעד הבא במערכת הפעילויות שלו במטרה להביא את השלום מלמטה- מהעמים עצמם.

פינקס- שגריר איראן בירושלים

הרעיון עלה כבר לפני שלוש שנים, כשהקמנו את השגרירות. אך הוא תמיד היה נראה כמו חלום הזוי. לאחרונה השתנו כמה דברים שחלקם לא אוכל לפרט, אבל בעיקר הבנתי שהגבלתי את עצמי מלדמיין את האפשרות, כי אני מפחד. ואז שאלתי את עצמי, מה עוזר לי להתגבר על פחדים? התשובה הייתה ברורה, “ביחד”. כשאני מגיע למקומות שמאתגרים אותי עם חברים שאני אוהב הפחד כמעט ולא קיים,בתוך לא באותה עוצמה. 

והפעם על הפרק- תשבו חזק! משלחת אמיתית לאיראן! לא זו לא בדיחה וזה ממש לא תכנית סרק- המפגש הראשון של המשלחת יתקיים כבר בשבוע הבא ב18.8.19 בשעה 20:30 במרכז כלל בירושליים. במפגש ישא דברים גם מייקל אורן שגריר ישראל בארה”ב לשעבר.

אבי גולדשטיין הישראלי וחברו האיראני המוסלמי מתפללים יחד כל אחד את תפילתו באיראן

אבי גולדשטיין בן 27 מבית שמש, גדל בבית חרדי בבית שמש. ומטייל כמעט ללא הפסקה מגיל 18. “יצאתי למעל 250 טיולים במעל 70 מדינות.” הוא מספר. “בטיולים שלי הגעתי למקומות שלא האמנתי שאגיע אליהם, והיכרתי הרבה איראנים מסביב לעולם וזה גרם לי להתאהב בעם, באנשים ולאחרונה גם בהיסטוריה ובתרבות. כשהייתה לי ההזדמנות הראשונה לעבור מעירק לאיראן, לא חשבתי פעמיים”

מה? איך?

הוא צוחק ומסביר ברוגע למול ההשתאות שלי “בגבול עיראק הייתה פרצה ופשוט עברנו בה. אני וחבר היינו סקרנים והחלטנו ללכת על זה- אחרי שבעיראק הייתה לנו קבלת פנים אוהדת. במשך כל הזמן הייתי עם הכיפה והפיאות

ומה חווית במהלך הביקור?

“אנשים התלהבו וביקשו להצטלם עם הכיפה ואיתי. הגענו למסגד והתפללנו שחרית חבר מוסלמי עשה את תפילת הבוקר שלו ואנחנו את שלנו. הסתובבנו בכפרים ישבנו לאכול במסעדה על ההר והסתובבנו עם הרכב. ציפינו להרגשה עוינת ובעצם ההיפך הוא הנכון! היה כל כך הפוך מזה- הרגשתי כל כך רצוי כמו אורח שמכבדים אותו מאוד”. “אנשים יצאו מהחנויות וחילקו לנו פירות וממתקים אני לא דובר פרסית בכלל, אך למדתי לקרוא מעט.  זה לא מנע ממני לתקשר איתם כמובן.”  סה”כ היינו 12 שעות באיראן. ואני לא מחשיב את זה למדינה ברשימת המדינות שביקרתי בהן ויש לי חותמת. מהטעימה הקצרה נדבקתי בחיידק לחזור לשם”

סועדים יחד במסעדה איראנית על ההר

למה צריך /רצוי שישראלים ייסעו לאיראן? אבי משיב כי “כדאי שישראלים יטוסו לאירן כדי ללמוד באיזה בועה של שקר אנחנו חיים עם ה”ידע” שלנו עליהם, וללמד אותם את אותו הדבר עלינו.”  
פינקס מוסיף “אנחנו צריכים לטוס לאיראן כי זו מדינה מדהימה, אנשים מופלאים ששוחים בתרבות עמוקה ואינסופית ביופיה. עוד הרבה לפני שאורזים את המזוודות,חשוב שנדמיין את האפשרות. ובכלל חשוב שנשתף את המנהיגים שלנו שאנחנו רוצים לשנות את המציאות ולא להמשיך בפינג פונג של השנאה המדומה. אם הפוליטיקאים שלנו היו רוצים, הם היו מוצאים דרכים נפלאות לתקשר עם האיראנים ולהביא לסוף הסכסוך הזה.” 

איראן מדינת אויב- איך זה בעצם אמור להתבצע בפועל?  “איראן אכן נחשבת מדינת אוייב לישראל ואנחנו לא מתכוונים ליצור קשר ישיר או לנסוע על דעת עצמנו.” פינקס מבהיר “אנחנו אנשים מודעים שמבינים את ההשלכות. כרגע אנחנו מכנסים קבוצה של אנשים שבאמת רוצים להגיע לשם ומוכנים להתאמץ לטובת הרעיון. אנחנו נפעל ביחד, בדרכים יצירתיות עד שנפרוץ דרך אפשרית. מאות אנשים כתבו לנו שזה מסוכן רק עצם הרעיון לחשוב על האפשרות. אבל כששאלתי אותם אם לא מסוכן שאנחנו יושבים על הגדר ומחכים לאיזו “טעות” שעלולה להוביל למלחמה, לאף אחד לא הייתה תשובה. מה שיתבצע בפועל בשלב הראשון זה לימוד של המצב וסיעור מוחות על איך אפשרי לגרום למציאות התקועה להשתחרר. וחשוב מאוד שנאמין באנשים. ביחד אנחנו סופר יצירתיים.”

מי יכולים לנסוע? רק מיש שיש להם אזרחויות נוספות זרות?אבי : כרגע אירופאים יכולים להיכנס לאיראן כל עוד יש להם דרכון “נקי”, הכוונה מסממן על כך שהם היו בישראל או נולדו פה. אמריקאים וקנדים יכולים להיכנס רק בטיול מאורגן ומאושר על ידי ממשלת אירן. אולי גם ישראלים יוכלו אם נבקש יפה? או נשכנע את האנשים הנכונים. כמובן שבתור ראש המשלחת אני לא מציע לאנשים לנסות ככה לבד, צריך להיות אחראים גם על ביטחונכם וגם על ביטחון המדינה שלנו. 

לא מפחיד? מה הסידורים הביטחוניים שנעשים שיאפשרו למשלחת להגיע ולסייר בביטחון?אבי צוחק ואומר “מפחיד זה עניין יחסי”. ופינקס מתחבר לזה וממשיך ,”זה מאוד מורכב ממה שאנחנו מכירים על הדבר שמפחיד אותנו. ככל שאנחנו יודעים יותר ומנסים אפשר לעשות דברים שלא האמנו שנעשה. אם בן אדם שפוחד מנחש עושה תהליך שבסופו הוא מוכן לשים עליו נחש, אז אפשרי להתמודד גם עם פחדים נוספים. לגבי הסידורים הביטחוניים, כרגע אנחנו לומדים על הסכנות, נציף חששות, ונדמיין אפשרויות לגשר על הפער.”

אבי צילם במהלך הביקור באיראן

מה מתוכנן בביקור? עוד אין תכנונים או לו”ז לטיול עצמו. למעלה מ-150 ישראלים פנו אלינו והאמיצים שמוכנים להשקיע יגיעו למפגש ראשון של המשלחת. אגב זה מפגש פתוח שאבי יספר בו על המסע שלו, נפגוש את שגריר ישראל בארה”ב לשעבר, מייקל אורן שיסביר לנו מה תפקידו של שגריר,מה הסיכונים שיש בפנינו. נעלה חששות וגם נחשוב מה הפעולות שאנחנו כאזרחים יכולים לעשות בכדי לשנות את הסיפור שכולנו קוראים לו מציאות. שזו השאלה הגדולה של הפרויקט של שגרירות איראן בירושלים: האם יש לנו חלק? או שאנחנו רק מגיבים על פוסטים וכל השאר זה לפוליטיקאים?

לינק לאירוע : https://www.facebook.com/events/1312245438942929/

0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x