ארועים

עושים כבוד למוסיקה של הקולנוע!

לא לחינם הקדישו באקדמיות השונות לקולנוע, פרסים מיוחדים למוסיקה. אין ספק שלשיר המרכזי של סרט קולנוע יש מעמד ייחודי שמעניק לשיר מעין חיי נצח. פסטיבל יפוג’אז שמתחיל היום בפעם החמישית מוקדש כולו לקולנוע, לסרטים ולמלחיני קולנוע.

עמיקם קימלמן

“הג’אז בארץ בפריחה” מספר לי עמיקם קימלמן , סקסופוניסט ומעבד ותיק, שבנוסף לרשימה ארוכה של מפעלי מוסיקה הוא גם אחד ממקימיו ומנהליו של בית הספר למוסיקה-רימון, קימלמן הוא למעשה האבא הפיזי והרוחני שהקים את הפסטיבל לפני חמש שנים ומאז שומר על המסורת. “רציתי ליצור פינה תרבותית נוספת שעושה מוסיקה מקורית מיוחדת ולא ממחזרת מוסיקה” הוא מספר. “הז’אנר גדל יש מגמות ללימודי ג’אז, נפתחים מועדונים, יש תחרות לנגני ג’אז מטעם משרד החינוך, עשרות סטודנטים נושאים ללמוד בחו’ל. הג’אז שומר על המסורת ומצד שני ממזג מוזיקת עולם, רוק ופופ”.

המופעים בפסטיבל מוקדשים ליוצרים קולנועיים וליצירות מוסיקאליות קולנועיות שנוצרו במיוחד לטובת הפסטיבל. שלל מופעים שיתפרשו על פני 3 ימי הפסטיבל ויעסקו בנושאים שונים שבניהם: שושנת קהיר הסגולה – מחווה לוודי אלן, כחום הלילה – מחווה לקווינסי ג’ונס, סמייל – מחווה לצ’ארלי צ’אפלין, שמונה וחצי – מחווה לנינו רוטה ולסרטים של פדריקו פליני, סינימה פארדיסו – מחווה לאניו מוריקונה , דונה פלור נשואה לשניים – השירים של הקולנוע הברזילאי , מטריות שרבורג – מחווה למישל לגרן , מוּן ריבר – מחווה להנרי מנציני וג’וני מנדל , הבלונדיני עם הנעל השחורה – מחווה ל-ולאדימיר קוסמה , טחנות הרוח של מחשבתך – השירים של הקולנוע הצרפתי, משימה בלתי אפשרית – מחווה ל-לאלו שיפרין, וכמובן גם השוטר אזולאי – השירים הגדולים של הקולנוע הישראלי. גם לילדים יש מקום בפסטיבל עם מופע מיוחד “ג’אז מצויר שישלב את השירים של סרטי האנימציה.

קימלמן מספר בהתרגשות כי המופעים כולם נוצרו לכבוד הפסטיבל. “עיבודים מקוריים שנכתבו במיוחד , הרכבים חד פעמיים לכבוד המופע, שמשלבים יחד נגנים ישראליים עם נגנים מחו”ל שעבדו יחד על שיר והפכו אותו לג’אז.” והוא מדגים: “לוקחים את השיר של סינמה פרדיסו והופכים אותו לג’אזי ויוצרים אותו מחדש.” בפסטיבל השנה תשתתף נבחרת של נגנים 14 מרחבי הגלובוס, סין, קנדה, ארה”ב ברזיל, צרפת, גרמניה, איטליה, פינלנד, הולנד, שוויץ, בלגיה, אוסטריה ועוד 48 נגנים ישראלים מובילים. שפע הופעות של ביצועי ג’אז מלהיבים ומרגשים לשירים הגדולים של הקולנוע העולמי והישראלי.

בנוסף מוקיר הפסטיבל השנה שני אישים חשובים שלקחו בו חלק ולא יזכו לעשות כן השנה. חמי בנבנישתי ז”ל, מנכ”ל ”עולם הפסנתרים”שתמך בפסטיבל מאז הוקם ונפטר ב2018 ולבסיסט הרי שיימן שהיה חלוץ ג’אז ותרם להתפתחותו של הזאנר והלך לעולמו לפני מספר חודשים.

פסטיבל יפוג’אז 2019 יתקיים בסטודיו למשחק ניסן נתיב, רח’ נועם 5, יפו.
החל מהיום חמישי ה19-9-2019 ועד ל-21.9.19 יום שבת בלילה. חגיגת סוף שבוע של ג’אז. בכניסה לפסטיבל השנה תקדם את פני הבאים תערוכת צילומים של הצלם והמפיק בוב רוזנבאום, שמוקדשת סוני רולינס- ענק הג’אז המתקרב לגיל 89.


0 0 votes
דירוג הכתבה

רקפת פרא

מומחית תוכן חיובי וצרכנות חברתית. מייעצת ומסייעת לחברות וארגונים בתחום השיווק, הדיגיטל והתוכן. עוסקת בכתיבת חדשות טובות משנת 2018 דרך כתיבה במדור החדשות הטובות באתר Mako ועריכת האתר מאז ינואר 2019 וניהולו השוטף בהתנדבות. הקימה את קטגורית הצרכנות החברתית והראשונה לסקר אותה באופן זה. רואה בסיקור חדשות טובות שליחות ופועלת לייצר חדשות כאלו בעצמה. מרצה באוניברסיטאות וארגונים בתחום התוכן החיובי, צרכנות חברתית וחדשות טובות וכמו כן מחברת בין גופים וחברות לטובת פעילות חברתית וצרכנות חיובית.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x